Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

Retelele de socializare si interviul de angajare

In ziua de astazi, marea majoritate a oamenilor activi pot fi gasiti pe retelele de socializare. Desi multi le considera mai degraba o modalitate de petrecere a timpului liber si nu acorda prea mare atentie informatiilor distribuite, acestea se pot dovedi determinante in cazul unui interviu de angajare.
Angajatorii nu recunosc ca folosesc informatiile de pe facebook sau alte site-uri in procesul de selectie, dar, pentru mai multa siguranta, eliminati de pe contul dumneavoastra tot ceea nu cadreaza cu statutul de potential angajat: fotografii in ipostaze indraznete sau indecente, barfe, pareri exprimate intr-un limbaj prea colorat sau limitati accesul la acestea.
Retelele de socializare pot fi, insa, folosite in mod pozitiv pentru gasirea unui job. Daca va utilizati capacitatile de networking si nu va limitati doar la conversatiile cu persoanele pe care le cunoasteti deja, puteti descoperi oameni care ar putea fi interesati de serviciile voastre si cu care ati putea colabora sau de la care ati putea primi idei si ponturi legate de domeniul in care activati. De asemenea, profilul de linkedin, exploatat corespunzator, va poate ajuta sa luati legatura cu specialisti sau cu oameni de decizie mai greu de contactat prin mijloacele clasice.

Prin intermediul site-urilor de socializare va puteti face cunoscut: in cadrul profilelor va puteti uploada portofoliul de lucrari, puteti sa oferiti publicului melodiile compuse sau lucrarile plastice si va puteti expune fotografiile din book daca sunteti actor sau vreti sa lucrati ca model. Cu cat sunteti mai vizibil si cu cat impresia de deschidere si de dorinta de implicare devine mai pregnanta in lumea virtuala, cu atat va cresc sansele de a va gasi un job (mai bun) sau o colaborare interesanta in lumea reala.