Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

Despre proiectul “Promoveaza femeia”

Proiectul European “Promoveaza femeia”  a fost implementat in Romania pentru perioada iulie 2010- iunie 2013, prin parteneriatul dintre Asociatia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Instituto de Formacion Integral S.L., prestator de servicii in domeniul resurselor umane si gestiunii de proiecte, dar specializat pe consultanta pe proiecte si formarea profesionala in vederea plasarii in locuri de munca. 

Solicitantul proiectului, ANOFM, urmareste impreuna cu IFI facilitarea reintergarii femeii pe piata muncii din Romania, promovand egalitatea dintre sexe si condamnand formele de discriminare si abuz la locul de munca. Acest proiect a fost initiat printr-o analiza atenta a situatiei femeii in contextul locurilor de munca, urmata de identificarea cererii de dezvoltare profesionala a acestui grup demografic, formarea profesionala a femeilor si corelarea fortei de munca feminine cu oferta de locuri de munca existente sau potential create special in aceasta directie.  

Un alt obiectiv al proiectului consta in informarea companiilor in legatura cu egalitatea sanselor intre sexe si incurajarea initiativelor ce combat practicile discriminatorii la locul de munca. Aici se propune o cooperare intre tari in vederea invatarii bunelor practici in domeniul resuselor umane si dezvoltarii abilitatatilor femeilor prin organizarea de diferite cursuri de specializare sau de reorientare profesionala. 

In calitate de partener european, IFI se face responsabil de redresarea situatiei eductionale si de crestere de aweareness in randul potentialelor candidate, sensibilizand companiile prin campanii de informare, bazate pe puterea exemplului. Institutul spaniol a analizat dintr-o perspectiva sociala si profesionala statutul femeii in Romania, pentru a putea planifica programe de formare adecvate. Tototdata, ei au implementat platforma web numita Femeia si Piata Muncii, cu scopul de a promova egalitatea de sanse.

Proiectul de promovare a angajarii femeilor in campul muncii vizeaza doar regiunile Sud-Estice si din Sudul Munteniei, mai exact judetele : Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea, Arges, Dambovita, calarasi, Ialomita , Ilfov, Giurgiu si Teleorman.

Rezultatele inregistrate pana in prezent releva inscrierea a 400 de femei la cursuri de formare profesionala, implementarea a doua retele de angajatori ce promoveaza combaterea discriminarii si corelarea rezultatelor studiului situatiei femeilor cu o campanie de informare realizata pe print, Internet si televizor.  Au avut loc pana in prezent 6 intalniri intre ANOFM, IFI si autoritatile locale din zonele vizate, urmand a organiza workshop-uri pe teme de egalitate si mobilitati in universitati din Spania.