Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

De ce sa va angajez pe Dumneavoastra?

Una dintre intrebarile considerate cele mai dificile in cadrul unui interviu este “De ce sa va angajez pe Dumneavoastra? ». Exista mai multe motive pentru care un angajator ar putea-o include in setul sau de intrebari :

 

  1. pentru ca vrea sa vada cum reactionati la intrebari incomode
  2. pentru ca vrea sa vada cat de bine va sustineti punctul de vedere
  3. pentru ca exista, intr-adevar, mai multi candidati potriviti pentru post si are nevoie de mai multe argumente ca sa faca o alegere.

 

Raspunsurile dumneavoastra trebuie sa faca intotdeauna referire la asteptarile angajatorului. Experienta anterioara pe un post similar va arata care ar fi acestea. Daca nu ati mai lucrat, le puteti intui citind cu atentie anuntul de angajare si, bineinteles, le puteti deduce din discutia cu intervievatorul.  

 

Daca vi se adreseaza aceasta intrebare, raspunsul trebuie sa faca referire la atuurile dumneavoastra, la calitatile si cunostintele pe care le puteti pune la dispozitia angajatorului. Vorbiti cu incredere, dar nu exagerati cu lauda,  iar daca sunt puncte descoperite in lista de cerinte spuneti cum considerati ca puteti acoperi “golurile”.

 

Nu va aratati indignati de intrebare si nici nu va lasati timorati: aceasta intrebare nu ascunde nicio insinuare, ci este o provocare la a va expune cat mai bine calitatile. In aceasta etapa, trebuie sa va “vindeti”, adica sa-i demonstrati angajatorului ca sunteti piesa potrivita in angrenajul companiei sale.