Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

Cum sa cauti online un loc de munca

Persoanele care isi cauta un job de obicei au dificultati in gasirea anunturilor facute de companii. Este adevarat ca piata de locuri de munca este diversificata si complicat de inteles, dar o importanta mana de ajutor este oferita candidatilor de catre Internet, care faciliteaza contactul cu companiile si pastreaza aplicantul in zona sa de confort, adica in mediul online.

Pentru inceput, daca esti in cautarea unui job, dar nu ai mai facut-o pana acum, afla ca primul pas este sa-ti pui la punct CV-ul. Exista mai multe modele de CV pe Internet, dar probabil cel mai utilizat este cel in format Europass. Dupa ce ai trecut experienta ta profesionala, educationala, competentele de limba, sociale si pe calculator, poti trece la cautarea de locuri de munca ce se incadreaza in sfera ta de interes.

 Aceste joburi poti fi gasite pe site-uri specializate pe anumite domenii, ca marketing sau finante, unde de obicei aplicatia se face prin uploadarea CV-ului pentru fiecare post, cu posibilitatea de a scrie o scrisoare de intentie. O alta optiune este cautarea de joburi direct pe site-urile companiilor la care visezi sa lucrezi sau la care consideri ca ai o sansa. De regula, posturile libere se gasesc in sectiunea « Cariere » a site-ului sau sunt anuntate prin intermediul paginii lor de Facebook. 

Pe langa metodele descrise, una dintre cele mai uzuale modalitati de a cauta un job pe Internet este reprezentata de site-urile de recrutare, care s-au dezvoltat vertiginos pe piata muncii din Romania in ultimii ani. Platforme ca BestJobs sau eJobs iti cer sa completezi un formular pe baza CV-ului, insa folosesc formatul ales de ei pentru a putea selecta candidatii in functie de anumite criterii. Companiile au acces la aceste sute de mii de profiluri pe care le analizeaza pentru a putea incepe recrutarea clasica, ce presupune programarea prin telefon sau mail a unui interviu, interviul propriu-zis, teste de limba si de abilitati PC si asa mai departe.  Retea internationala LinkedIn vine de asemenea in ajutorul candidatilor in cautare de locuri de munca, oferind posibilitatea de a crea un profil profesional si de a se antura cu colegi si prieteni din acelasi domeniu. 

Internetul pune la dispozitia aplicantilor diferite baze de date, informatii si contacte, care sa le usureze misiunea de a-si gasi locuri de munca in contextul in care competitivitatea pietei muncii este in crestere. 

Vezi mai multe pe : www.jobproject.ro