Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

Ce calitati sunt necesare pentru un job de bona?

Daca te hotarasti ca vrei sa devii bona, fie ca vrei sa te angajezi pe o perioada scurta de timp, de exemplu pana termini facultatea, fie ca o vezi ca pe un job permanent, trebuie sa stii ce asteptari au angajatorii tai in ceea ce te priveste.

In primul rand, cauta-ti un job de bona doar daca iti plac intr-adevar copiii si poti sa te descurci cu ei.

Sunt situatii in care doar daruirea adevarata pentru cei mici te poate ajuta: daca sunt prea plangaciosi, prea solicitanti, prea obraznici, doar tactul si bucuria de a avea grija de copii iti pot oferi o solutie. Altfel, jobul tau va deveni o corvoada, tu vei fi nemultumita, parintii vor observa si, in final, nimeni nu va avea nimic de castigat.   Iti vei petrece mai mult timp cu cel mic decat parintii sai.

Deci, comporta-te responsabil si pune-le in aplicare dorintele in ceea ce priveste ciopilul Respecta-le cerintele in ceea ce priveste orarul de joaca, de somn, de mers in parc, precum si cele privind alimentatia copilului. Nu-l indopa cu dulciuri chiar daca ai de-a face cu un mic santajist sentimental. Daca nu esti de acord cu alegerile parintilor si ai experienta ca bona, ai putea sa le faci cateva sugestii, dar e bine sa nu insisti.

In fiecare seara, fa-le parintilor un mic rezumat al zilei - vor sti si ce activitati faci tu cu copilul si vor afla cate ceva si despre evolutia micutului lor. Lauda-l, dar daca observi aspecte negative, nu ezita sa le comunici parintilor.  

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci cand ai un job de bona este sa nu lasi, cu niciun motiv, copilul nesupravegheat.

De asemenea, nu-i lasa la indemana obiecte periculoase, cutite, ace, foarfece, nu fuma in preajma lui si nu-l lasa in zone periculoase: balcon cu balustrada joasa, marginea piscinei, curte cu put neacoperit etc. Pentru a reactiona cat mai bine intr-o eventuala situatie periculoasa, asigura-te ca ai luat din timp cateva informatii vitale: in primul rand adresa la care te afli, apoi numerele de telefon ale parintilor, ale medicului de familie, ale pediatrului sau ale unei rude care locuieste in apropiere si te-ar putea ajuta.  

Chiar daca lucrezi in casa, nu uita ca esti la job! De aceea, evita sa primesti vizitele prietenilor sau ale vecinilor, nu sta prea mult pe internet si nu vorbi prea mult la telefon.

Alte activitati decat cele privind copilul ar putea sa-ti distraga atentia, punandu-l pe cel mic in situatii periculoase.   Momentan, pe site-ul nostru sunt diponibile doua job-uri de bona. Speram ca informatiile oferite iti sunt de folos si iti dorim mult succes!