Selecteaza limba ENG RO
Salut, vizitator !
Cauta job
Categorii

Care sunt defectele Dumneavoastra?

In cursul interviului, dupa cateva minute de discutie despre experienta si si competentele angajatului, dupa prezentarea companiei si schitarea atributiilor job-ului, apare uneori intrebarea  “Care sunt defectele Dumneavoastra?”.

Pe multi candidati aceasta intrebare ii blocheaza sau ii intimideaza; multi dintre ei nu vor sa-si strice buna imagine pe care si-au construit-o pana in acel moment si dau un raspuns evaziv sau unul conventional (de exemplu “Sunt perfectionist”), care ii face sa para ca ar minti.

De cele mai multe ori nu este bine sa fiti sincer: daca sunteti genul irascibil mai bine nu spuneti asta la interviu si va straduiti ca la noul loc de munca sa deveniti ceva mai temperat. O idee buna ar fi sa alegeti o trasatura de caracter care trece adesea drept defect, dar care, de fapt, poate insemna si o calitate.  Doua exemple ar fi “Sunt incapatanat” (in subsidiar, aceasta inseamna si “Sunt tenace”) si “Sunt curios” (care inseamna si “Sunt deschis la nou”.)

O alta strategie pe care o puteti aborda este sa numiti un defect benign pentru activitatea dumneavaoastra sau unul pentru care puteti numi imediat un “antidot”: “Sunt nerabdator, dar imi verific intotdeauna de doua ori rapoartele inainte de a le preda”. Prin aceasta veti demonstra ca va cunoasteti foarte bine si ca ati invatat deja cum sa va atenuati si sa va corectati partile negative.